Oändligheten ligger på lur

Oändligheten ligger på lur

En teckningsutställning av Jennifer Sameland. I konsthallen visades teckningar från serien The world is someone else’s oyster. Jennifer Samelands teckningar är storslagna och självklara, teckningar som för oss känns precis som en riktigt bra låt – Jennifer har helt enkelt tecknat fram något som rycker tag i oss. Konsthallens utsida är i guldig metallic och vägarna i konsthallen är i grått tyg som plockar upp färgen i teckningarna och får det att skimra. Ostron och lyx, teckning i pastell, pappkartongens olyx, material och värde. Utsida och insida. Guld och kartong.

När vi planerade för den här utställningen så pratade vi om en parkeringsplats någonstans. Det finns väldigt många parkeringsplatser när man ska börja välja. Jennifer valde den utanför Liljevalchs konsthall samtidigt som Market Art Fair pågick. Det tycker vi är modigt för vi undrar hur nära vi kan stå och hur konsten väljs och säljs. 

Vi passade på att inviga Konsthall323s showroom i bakluckan där vi visade fler verk av Sameland. Sätt gärna sprätt på alla era pengar och köp Jennifers teckningar, det hade vi gjort om vi haft pengar alltså men nu har vi en golf variant som vi kallar konsthall. 

Var: Parkeringen utanför Liljevalchs konsthall Falkenbergsgatan 4, 115 21 Stockholm

När: lördag 30 april kl 13-16, 2021

Om Jennifer Sameland:

F. 1987 Stockholm, bosatt i Malmö. Läst Kandidatprogrammet Konst på Konstfack. Sameland har bland annat visat teckningar på Konstkompaniet och haft utställningen Familjeporträtt på Kl. 9 i gångtunneln under Birger Jarlsgatan i anslutning till Östermalmstorgs tunnelbanestation.

Foto: Weronika Bela