Nyheter

Konsthall323 besöker Sollefteå

Vi är inbjudna av Västernorrlands museum för att visa film av Anton Lind på parkeringen utanför Ica Kvantum i Sollefteå. Visningen äger rum den 14/11 kl. 17.00-18.00 i samarbete med Apotekshuset konst och kultur.

När Konsthall323 parkerar utanför Ica Kvantum i Sollefteå visar vi Anton Linds filmserie ”Crypsis”. Filmerna visar målningar av mönster som projiceras och upprepas, filmer av en person som målar för att bli ett med måleriet. Crypsis är det som växter och djur använder för att inte bli upptäckta av andra djur. Att en insekt liknar gräset där den lever för att undvika att bli uppäten eller för att kunna äta upp andra. Sakta smälta in i asfalten eller i frysdisken. Vardag i november, smälta in och smälta bort.

Aktiviteten är en del i Västernorrlands museums nya konstsatsning. Det är den första i en rad projekt i länet under 2022 och 2023.  

“Genom att flytta konstupplevelsen ut ur museet och in i människors vardagsliv hoppas vi att fler ska få upp ögonen för samtidskonsten. Inte som något främmande som tillhör en annan värld, utan som en kraft att hämta inspiration och glädje ur när som helst, var som helst. Konsthall323 är ett lysande exempel på hur konstnärer tänjer på våra idéer om vad som är möjligt”, säger Karolina Aastrup, projektledare och curator för samtidskonst på Västernorrlands museum. 

Om Anton Lind 

Anton Lind (f. 1990, Stockholm) arbetar med ett flertal olika medier – främst måleri men även video och performance. Hans målningar utgår ofta ifrån en stor mängd fotografier eller andra målningar. Han är utbildad vid The Royal Danish Academy of Fine Arts (MA), Bergen Academy of Art and Design (BA) och Gerlesborgsskolan i Sverige. 

 

 

 

 

 

 

Följ oss gärna på Instagram och Facebook